B*stard
B*stard

Cyanotypiverksted med Andrea Grundt Johns

Mitt navn er Andrea og jeg er en kunstner som jobber med bøker og fotografi. Fotografi betyr å tegne (grafi) med lys (foto), og å tegne med lys er det vi skal gjøre på dette verkstedet. Vi skal faktisk prøve oss på en av de aller eldste foto-teknikkene, cyanotypiet som er nesten 200 år gammelt. Cyanotypi betyr blått trykk, eller blå kopi, det blå bilde.


Den aller første fotoboken i historien er laget med cyanotypier, og ble laget av en britisk dame som het Anna Atkins. Anna var botaniker, og hennes jobb var å samle inn alger langs den britiske kysten og studerer dem. Fordi det ikke var så enkelt å tegne algene helt, helt nøyaktig var hun på leting etter andre måter å kopiere dem på. Hun kjente mannen som hadde oppdaget cyanotypiet (Sir John herschel) og fikk lov til å bruke det til arbeidet sitt. Som et resultat lagde hun verdens første fotobok! 


Som Anna, inviterer jeg dere nå til å utforske nærmiljøet rundt dere på leting etter planter eller andre spennende ting (kanskje søppel?) som dere vil «fotografere».


Tidspunkt for verksted:

- Torsdag 2.6 kl 11-13 (NB: Fullt!)

- Lørdag 4.6 kl 10-12 (NB: For barn og familier, krever påmelding. Send en epost til post@bastardbok.no for å melde interesse.

Verkstedet er gratis.