B*stard
B*stard

Programpost fredag 3.6

Kl 19.00-19.50


Panelsamtale om feminisme og selvpublisering

Marit Kristine Flåtter, redaktør i Art Scene Trondheim, leder en panelsamtale om feminisme og selvpubliseringspraksiser. I panelet sitter billedkunstner Mathe Elise Stramrud, grafisk designer og billedkunstner Ane Thon Knutsen og redaktør, forfatter og fotograf Nina Strand.

Fri entre.

 

Marit K. Lykken Flåtter (f. 1975) er utdannet billedkunstner ved Kunsthøgskolen i Bergen avd. Kunstakademiet i 2005. Hun er skribent og ansvarlig redaktør i nettmagasinet ArtScene Trondheim, samt fagredaktør for antologien Kunstsentrenes vekselstrøm som utgis på Museumsforlaget i 2023. Flåtter er medlem av Kritikerlaget og Norsk redaktørforening.


Marthe Elise Stramrud (f. 1984) bor og arbeider i Oslo. Hun ble uteksaminert med MFA fra Kunstakademiet i Oslo i 2018 og en BFA fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2011. Stramrud arbeider i grenseland av keramikkens muligheter, i sterke farger med et humørfylt og nesten naivistisk uttrykk. Hun har deltatt i en rekke separat- og gruppeutstillinger de seneste årene og arbeidene hennes er innkjøpt til flere private og offentlige samlinger deriblant Nasjonalmuseet og KODE Kunstmuseene i Bergen. Stramrud er tildelt en rekke stipender og priser for sitt virke og har nylig gitt ut den kritikerroste boken «Keramisk faktaopplysning» (2021) som inneholder en refortolkning av Tangen-samlingens blinde flekker og presenterer en alternativ samling med 76 kvinnelige kunstnere.Ane Thon Knutsen (1984) er utdannet med PhD i grafisk design fra Kunsthøgskolen i Oslo. Knutsen er spesialisert innen boktrykk/letterpress og jobber multidisiplinært i skjæringspunktet mellom grafisk design, kunst, forskning og formidling. Knutsen stiller jevnlig ut i Norge og utlandet og arbeidene tar oftest form som installasjoner og artist books. Hun var en del av etableringen av Fellesverkstedet i Oslo, og er nå førsteamanuensis i grafisk design v/ Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har forsket på Virginia Woolfs praksis som boktrykker og forlegger, og har vunnet flere priser for dette arbeidet. Knutsen eier og jobber i et eget boktrykkverksted i Oslo.